slovensko-britanska veslaška odprava

Zadnjice

Danes o občutljivi temi. Še posebej občutljivi v mojem primeru...

Najverjetneje je najbolj pomemben del našega telesa na tem potovanju naša zadnjica. Veliko časa smo govorili o njih, si jih ogledovali in pazili nanje. Vse to zaradi tega ker res VELIKO časa presedimo na njih in veslamo. Z vsakim zavesljajem se vsa tvoja telesna teža in moč potisneta skozi zadnji del. Tekom dveh ur pa to postane precej boleče, še posebej ker sedeži na čolnu niso zelo udobni.

Trudimo se oblažiti udarce z različnimi načini: gel blazinice, ovčja koža, brisače, torbe polnjene z oblekami, celo z blazinami iz vrtnih stolov. Nič ne deluje zelo dolgo.

Bolečina pride in gre, vendar v zadnjih dneh sem bil v pravih mukah na koncu vsakih dveh ur. To je še posebej slabo iz nekega razloga v kabinskem ( zadnjem ) sedežu, saj me je strah moje izmene v mučilnem sedežu.

Poleg tega, samo z dvema urama okrevanja do naslednje izmene, obstaja tveganje za zanesljivo udrtino na delu tvoje zadnjice.

Zaradi tega fanatično skrbimo za njih, kot da bi bili majhni dojenčki.

Na koncu vsake izmene se preoblečemo v suhe hlače. Včasih očistimo sol iz nas z otroškimi robčki, čeprav smo omejeni na samo 5 na dan, vključno s toaletnim papirjem.

Končno se potem namažemo z izdatno količino antiseptične Sodocrem (o.p. posebna krema za vnete otroške zadnjice).

Kljub temu sem sedaj nesrečni lastnik surovega rdečega kroga na moji desni ritnici. Bojim sem, da je malo možnosti za primerno celjenje in to naredi veslanje še manj zabavno kot prej (nekaj kar si težko predstavljam!).

Na drugemu fantu se je na njegovi zadnjici razvil neprijetni krvavi tvor (bula). Naj ostane anonimen saj preživi večinoma svojega časa na sončenju, da bi naredil vtis na svoje dekle ob prihodu na Barbados in malo verjetno je, da bo tvor (bula) izboljšala njegovo podobo!

Upajmo, da bomo lahko preprečili nadaljnje poslabšanje, saj je ta avantura že tako ali tako težka!

Al
sponzorji

  • Tušmobil

  • Cornwall's college of ocean