slovensko-britanska veslaška odprava

Zadnji zavesljaji

Trenutno se nahajamo malce severnejše od Barbadosa in sprememba v vremenu pomeni, da nimamo več predvidenih vetrov, ki bi nas potiskali dol proti otoku.

Zadnjih 36 ur smo veslali južneje čez veter in valove, kar ni ravno najbolj udobno veslanje, vendar smo še vedno naredili kar velik napredek.

Tako blizu cilja smo že, da ga že skoraj vohamo, vendar konstantno spominjamo drug drugega naj se držimo naših ustaljenih rutin, saj so nas le te varno vodile čez preteklih 6 tednov in več kot 3000 milj čez ocean. Zadnjih nekaj dni bi z lahkoto postali malce malomarni, vendar z lahkim čolnom ( pojedli in uporabili smo že skoraj vse ) in s še vedno dokaj grobimi pogoji, je bistveno, da ostanemo disciplinirani.

Kot posadka smo sedaj kot namazan stroj, veslati, jesti, veslati, spati, veslati... Vse se dogaja brez misli ali vznemirjenja. Celo zmedeno pomanjkanje spanca in pogosti smešni pogovori izginjajo, saj se je naše telo privadilo na 2 urne izmene.

Verjetno so najslabša stvar sedaj spalne vreče in vzglavniki. Postali so obrabljeni in vlažni, nekakšne rumene barve, saj se je material prepojil s kremami, vazelinom, krvjo, potom ter umazanijo.

V zadnjem času, ko končuješ s svojo izmeno in se uležeš na spalno vrečo, je ta pogosto vlažna od tvojega partnerja, ki je ležal na njej in se potil, zaradi nenehnega naraščanja dneve vročine. Tako, da to ni ravno najbolj udoben način za zaspati!

Nemogoče je, da ne bi sanjali o tem kako bo, ko se bomo vrnili na kopno in vse priložnosti ter izbire, ki jih bo to prineslo s seboj. Vsi se strinjamo, da karkoli se bo zgodilo v teh nekaj dnevih, je to, da je bila to enkratna izkušnja in priložnost za delitev s tremi podobno mislečimi ljudmi nekaj kar si bomo zapomnili do konca naših dni.

Za mene to popotovanje označuje pričetek mojega študijskega dopusta ( kariernega dopusta, če želite ) in s koncem te avanture se bo še en skoraj da takoj pričel. Življenje ima toliko za ponuditi in veliko je za postoriti, tako, da resnično ne vem kako stlačiti vse v eno, kakorkoli, zelo zabavno je poizkušati.

Za tiste, ki razpravljate o razliki med tem, če te poje veverica ali jazbec, vam lahko zagotovim, da veverice niso tako brutalne kot jazbec, zato so moja izbira.

Če bo šlo vse dobro, bo moj naslednji blog v ponedeljek, ko bomo prispeli na Barbados!

Steve in ekipa Tušmobila
sponzorji

  • Tušmobil

  • Really Be Seen Reflective