slovensko-britanska veslaška odprava

Veš, da je čas za konec, ko...

Roza tabletk zmanjkuje, sposoben si odgovoriti na vprašanje '' deset minut, si buden '' z ja, čeprav si v spanju, oranžnih obrokov je zmanjkalo, dnevi bežijo v zmedeni meglici dve urnih izmen in ko imaš gumijaste rokavice na levi roki, da obdržiš ureznino na palcu suho.

Prejšnjo noč smo doživeli najbolj vetrovno nočno izmeno z močnimi plohami, ki so prišile v naše obraze, medtem ko nas je odpihnilo naravnost proti Barbadosu. Naredili smo našo največjo razdaljo do sedaj – 73 navtičnih milj, saj so nam vetrovi zelo pomagali. Rezultat tega je to, da bo naš zgodnejši prihod v nedeljo zvečer. Slabo stran te dodatne hitrosti pa je doživel moj palec. Imeli smo naš zadnji premor z vesli ravno v enemu izmed sunkov in tako, ko je Steve prišel, da bi prevzel, sem držal veslo ven iz vode, medtem, ko ga je on poizkušal namestiti. In ko sva to počela je prišel val, se je veslo ujelo v vodo in ta je potisnil moj palec za sedež drsalca kar je naredilo pravo razdejanje iz njega. Al je bil povišan v zdravnika, saj sam nisem bil v stanju, da bi ga zakrpal. Interes je bil, da opravi dobro in naredil je dobro delo, saj sem lahko na neki točki nadaljeval z veslanjem. Uporabil je umetne šive ( lepljivi trakovi, ki služijo namesto šivov ) in naredil to naredil zelo lepo. Pravkar sem končal dve urno izmeno po 6 urnem izostanku, da se je vse skupaj umirilo in zgleda, da me bo to lahko pripeljalo na kopno.

Menim, da je to pravi trenutek, da vas opozorim, da to ne delam iz zabave. To počnem v spomin na mojega brata Marka, ki je umrl pri 13 letih za levkemijo. Resnično bi bil srečen, da bi dosegli naš cilj za raziskave v levkemiji. Prosim pošljite to komurkoli, ki bi nam lahko pomagal doseči naš cilj na just giving strani.

Simon in ekipa Tušmobila
sponzorji

  • Tušmobil

  • Iztok Čop - Rowing