slovensko-britanska veslaška odprava

Razred 2 - Poustvarjanje TransAtlantika. Povzetki dnevnika

Povzetki pisanja dnevnika. Dnevnik so pisali otroci ( učenci ) stari med 7 in 9 letom. Hvala razred 2@  iz  Middleham  CE Osnovne šole.

Dragi dnevnik,

Danes je bilo vroče, poleten dan z majceno sapice, s soncem visoko, ta dan je bil dober za veslanje. Pričel sem veslati ob 7 zjutraj, nisem bil utrujen, vendar ko pričneš veslati je izčrpajoče.

MICHAEL

Ob 10 sem videl kita ubijalca iz razdalje! Spet je bil moj čas za veslanje. Sonce se je odbijalo od vode, kar je naredilo vodo zelo svetlikajočo, potem pa je prišlo mimo krdelo delfinov.

TOM

Moral sem splezati nazaj na ladjo, saj je bil čas kosila in imelo smo piščančjo tikko ( Chicken Tikka ) z rižem, bilo je lepo, potem pa se je moja 2. urna izmena začela po 10 minutah. Bil sem uničen, potem pa se je zgodilo nekaj neverjetnega, videl sem kita in bil je kit ubijalec!

KYLE

Hodil sem spredaj, ko sem videl da manjka nekaj lesa. Šel sem po mojo torbo z orodjem, ampak je ni bilo tam, bila je v morju z vsem našim orodjem. Nisem imel izbire in moral sem skočiti v ledeno, svetlikajoče se morje.

THOMAS

Na čolnu sem zjutraj dejansko videl letečo ribo in izgledala je ponosno ter mirno. Dajala mi je občutek, da bo moj dan na čolnu odličen!

MILLIE G

Resnično si ne želite jesti hrane, ki jo je odprava. Grozna je, resnično sem sita te hrane. Prvič je suha, drugič je grozna, tretjič izgleda kot otroška ''slabost''. Če jo bom še kaj pojedla, bom zbolela.

MEGAN B

Čoln se premika iz ene strani na drugo in mislil sem da bom UMRL! Ko sem prenehal veslati, so se moje roke, noge in dlani tresle in nisem mogel delati ničesar, no, lahko sem samo jedel. Jesti sem moral hrano odprave in GROZNA je bila.

IMOGEN

Pričela sem veslati ob 1 zjutraj in nehala ob 3, bila sem uničena. Bilo je tako izčrpajoče, saj sem konstantno veslala in veslala, če bi le imela še malce več spanja potem bi lahko naredila kar imam rada: ribarjenje, plavanje, hranjenje, popravljanje čolna in ples. Mogoče bi se lahko stuširala, vendar bi morala biti z MORSKIMI PSMI.

JESSICA

Danes je bil sončen dan in šla sem se potopiti v vodo. Bilo je toplo, zato sem naredila 5 krogov okoli čolna. V vodo sem šla z mojim strgalnikom, da bi postrgala čoln in kit je prišel nazaj do mene, se obrnil in mi pomagal očistiti čoln.

EMILY

Bilo je ponoči in morje je bilo črno, bilo je tako kot da bi hobotnica posesala barvo vode. Končno je napočil moj čas za spanje in onesvestil sem se v kabino.

MATTHEW

Ponoči je prišla grozna nevihta, tako smo morali smo spustiti sidro. Po tem smo se objeli in imeli večerjo. Oprostite vendar moram spat.

MIA

Šel sem po mojo dihalko in skočil v vodo ter videl velikega belega kita. Že tako čudno se je ustavil in odplaval. Zanima me zakaj, ali sem smrdel?

LOUIS

Veslal sem na sredi Atlantika in pogledal sem v vodo, bleščala se je. Tam je bil prav tako Morski bič in vsi so si nataknili rokavice in tako so ga potegnili iz vode, pogledal sem ga in potem smo ga izpustili.

DYLAN

Potem sem zavohala čudovit vonj, bila je sveča in žarela je kot luna. Pogledala sem gor in globoko vdihnila in bilo je kot da bi mi zvezdni prah priletel v moja usta. Spet sem odšla spat.

ELEANOR

Kakorkoli že, ujel sem 50 kilsko ribo in moja sestra jo je razrezala. Vsi bi si jo morali deliti, saj sem jo ujel, oče jo je oluščil in mama jo je dobila v mrežo, medtem ko je Katie sedela in poslušala glasbo!

MATTHEW B

Danes zjutraj sem se zbudila na čolnu in morje je bilo mirno ter lepo ko je sonce posijalo nanj. Bilo je preprosto čudovito.

MEGAN W

Danes sem videla bleščanje morja od sonca. Počutila sem se tako srečno. Potem sem pričela z mojo izmeno, bilo je težko vleči vesla. Bilo je težje kot sem si mislila. Potem je Dave začel s svojo izmeno, šla sem v posteljo in jedla čokolado in resnično me je spodbudila.

HANNAH

Ob 7 zjutraj sem čistil čoln in potem sem videl kita Ubijalca, prišel je do mene, potem sem videl Letečo ribo in odplaval stran, potem sem prišel nazaj na čoln in tam je bila jata Kardinalk. Bilo je neverjetno.

WILLIAM

Danes sem vstal in deževalo je, tako sem si nadel vodotesno obleko. Potem sem šel veslati, bilo je mrzlo kot mokro. Kmalu je prišlo sonce in bilo je čudovito in bil sem vesel. Končal sem z veslanjem.

BEN

Nisem se prhala že kar nekaj dni in smrdim kot gnilo jajce, ki ni bilo nikoli pojedeno.

MILLIE S

Več na: http://middlehampri2.posterous.com/
sponzorji

  • Tušmobil

  • Kontrastika