slovensko-britanska veslaška odprava

Dobro počutje

Ko sem se pripravljal na veslanje prek Atlantika sem imel vedno v mislih prostranost oceana in to, da bomo na majhni barki sredi ničesar.

Mislil sem, da se bom počutil ogroženo in izpostavljeno elementom.

Na srečo je občutek čisto drugačen. Naša barkica Tusmobil TransAtlantik nam nudi vse kar potrebujemo. Smo na varnem in niti najmanj se ne počutim ogroženega od vsega morja, ki nas obkroža.

Nič drugačen občutek ni, kot takrat, ko smo veslali iz Izole do Benetk. Celo bolje se počutim! Takrat smo morali paziti, da smo zadeli vhod v Benetke, tukaj pa nam ena navtična milja gor ali dol ne pomeni veliko.

Tudi pred tednom dni, ko sem se kopal in čistil dno barke, sem se najprej bal skočiti v morje. Ko pa sem bil enkrat notri, ko sem zagledal vso lepo modrino okoli sebe, je postal svet lepši in bolj prijeten.

Sporočili so nam, da imate doma presenetljivo nizke temperature. Ko to pišem, sem zaprt v zadnji kabini in kar teče od mene. Steve in Al pa se pečeta na soncu in vlečeta proti zahodu. Človek ni nikoli zadovoljen!

Jeff, boljša polovica Sea Kayaking Cornwalla, danes praznuje okroglo obletnico. Vse najboljše in hvala, da si dal Simonu (še eno) prosto zimo!

Marin
sponzorji

  • Tušmobil

  • Zabec.net