slovensko-britanska veslaška odprava

Dnevna rutina

Danes vam bom napisal povzetek naše dnevne rutine. Poizkusite jo primerjati z vašim dnevom – vse različne stvari, ki jih počnete in vidite, vsi ljudje s katerimi se pogovarjate, vso hrano, ki jo jeste in z vsemi novicami, ki jih slišite.

Preseneča me tudi to, da med vsemi občutji, ki smo jih že doživeli, se dolgčas še ni prikazal.

Med rutino pa imamo tudi mnogo drugih nalog: popravila, delanje vode, malicanje ( oreščkov in čokolade ), pranje oblek, glasno smejanje drug drugemu, ekstravagantne razprave o lepi hrani in slastnih ženskah, ki nas čakajo na drugi strani oceana...

06.00 – opoteči se ven v popolno temo in nositi sončna očala. Na koncu te poti bo sonce res svetlo. Vsi smo tudi povedali svoja ugibanja o tem, koliko bomo preveslali v zadnjih 24 urah. Marin preveri številke na GPS-u ter pošlje našo pozicijo preko satelitskega telefona. Sreča / razočaranje ob napredku.

Dveurno veslanje, uživanje v sončnem vzhodu in nato predvideni zajtrk.

08.00 – za zajtrk imamo Slovensko kašo. Pisanje dnevnika, potem pa spat za eno uro.

10.00 – dve urno veslanje. Zelo dolga in vroča pot.

12.00 – kuhanje kosila. Kar pomeni zavreti vodo s pomočjo gorilnika za kampiranje in dodati, zavreti vrečke, dehidrirane hrane.

Na žalost je ta dehidrirana hrana ogabna ( mogoče je kruto, da omenim znamko - Backpackers' Pantry, vendar še vedno ni to tako kruto, kot so oni, ki to hrano prodajajo ). Tako, da pogosto izperemo večino okusa stran, pred kuhanjem. Moji najljubši so rezanci brez okusa.

30 minutni počitek.

14.00 – dve urno veslanje. Zelo je vroče.

16.00 – kuhanje še enega obroka, tako kot je to opisano že zgoraj. Še en počitek.

18.00 – dve urno veslanje. Dnevne vročine ni več in sončni zahod je čudovit. Življenje je spet lepo. Veslanje v noč, pogosto je veselo klepetanje.

20.00 – 90 minutni počitek

22.00 – dve urno veslanje. Kakor tudi uživanje v teh neverjetnih zvezdah in svetli luni. Poslušam Podcasts in glasbo, da se prebijem čez to. Trenutna favorita sta  'Desert Island Discs' and 'Stuff you Should Know'.

Oprezanje in pazenje na ladje.

00.00 – delanje lepljive tekočine. Brez okusna pijača narejena iz ovsenega prahu in proteinov. 80 minut spanja.

02.00 – dve urno veslanje. Poslušanje glasbe naprej in štetje minut.

04.00 – 90 minut spanja.

06.00 – ponovitev vseh faz od zgoraj še 50 do 60 krat...!

Al

P.S. Stevova najnovejša nočna zmeda: Sinoči je bil zbujen z običajnim ''10 minutnim '' klicem. Čeprav je bil v svoji spalni vreči, je bil prepričan da v tem času dejansko vesla. Sam pri sebi si je mislil – ''kako lepo, čez 10 minut grem lahko v posteljo''. Predstavljajte si njegovo razočaranje, ko se je dejansko zavedal, da je sedaj na vrsti za dve urno veslanje in ne za dve urno spanje.

P.P.S. Hvala Millfield Junior School za vsa vaša vprašanja in vso srečo razredu Miss Monaghan's v Yorkshireu, ki oblikujejo našo ladjo / življenje v njihovem razredu, vključno tako, da jejo hrano kot jo jemo mi.
sponzorji

  • Tušmobil

  • Ocean Spray